|
svinjskega fileja (ribice) |
|
svetle sojine omake |
|
belega vina |
|
arašidov |
|
čebuli |
|
olja |
|
začimbne mešanice kari |
|
soli |
|
popra |
|
tekočega jogurta |
|
krompirja |
|
sesekljanega peteršilja |
|
šampinjoni |
svinjina, šampinjoni, krompir
Meso narežemo na od 2 do 3 cm velike kocke, damo v skledo, prilijemo sojino omako in vino ter dobro premešamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. Arašide sesekljamo ali na grobo zmeljemo. Gobe očistimo, majhne pustimo cele, malo večje prerežemo.
Krompir olupimo in narežemo na kocke. V slani vodi ga kuhamo 10 minut in odcedimo.
V posodi segrejemo olje, dodamo odcejeno meso in mešamo, da se z vseh strani popeče. Dodamo čebulo, gobe in kari, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča. Solimo in popramo, prilijemo zajemalko vroče vode ter dušimo 5 minut.
Nato dodamo arašide in odcejen krompir, prilijemo jogurt ter pokrito kuhamo še približno 15 minut, da je meso mehko in krompir kuhan. Jed nazadnje po okusu dosolimo, popramo in potresemo s svežim peteršiljem
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.