Kari s svinjino, šampinjoni, arašidi in krompirjem

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kari s svinjino, šampinjoni, arašidi in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
svinjskega fileja (ribice)
svetle sojine omake
belega vina
arašidov
čebuli
olja
začimbne mešanice kari
soli
popra
tekočega jogurta
krompirja
sesekljanega peteršilja
šampinjoni

Opis

svinjina, šampinjoni, krompir

Priprava

Meso narežemo na od 2 do 3 cm velike kocke, damo v skledo, prilijemo sojino omako in vino ter dobro premešamo. Čebuli olupimo in na drobno sesekljamo. Arašide sesekljamo ali na grobo zmeljemo. Gobe očistimo, majhne pustimo cele, malo večje prerežemo.

Krompir olupimo in narežemo na kocke. V slani vodi ga kuhamo 10 minut in odcedimo.

V posodi segrejemo olje, dodamo odcejeno meso in mešamo, da se z vseh strani popeče. Dodamo čebulo, gobe in kari, naprej mešamo in pražimo, da se čebula zmehča. Solimo in popramo, prilijemo zajemalko vroče vode ter dušimo 5 minut.

Nato dodamo arašide in odcejen krompir, prilijemo jogurt ter pokrito kuhamo še približno 15 minut, da je meso mehko in krompir kuhan. Jed nazadnje po okusu dosolimo, popramo in potresemo s svežim peteršiljem

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.