Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
rjave leče
hrenovk
bele ali zlate čebule
rdečega korenčka
rumenega korenčka
(1/4) gomolja zelene
velike rumene kolerabe
krompirja
olja
majarona
soli in popra

Opis

rjava leča, hrenovke, čebula, korenček....

Priprava

Lečo damo v kozico, prilijemo 4 dl tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 20 minut. Medtem ko se leča kuha, očistimo zelenjavo. Čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno narežemo na manjše kocke, kolerabo in krompir na malo večje. Hrenovki narežemo na koleščke.

V posodi na olju najprej popečemo koleščke hrenovke, nato jih poberemo iz posode in shranimo na toplem. V posodo damo čebulo, korenček, zeleno in kolerabo ter mešamo in pražimo nekaj minut.

Nato dodamo lečo, kocke krompirja in majaron, solimo in popramo ter prilijemo 3/4 l vroče vode. Pokrito kuhamo še 20 minut, da se krompir skuha, nazadnje dodamo koleščke hrenovke, premešamo in pregrejemo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.