|
rjave leče |
|
hrenovk |
|
bele ali zlate čebule |
|
rdečega korenčka |
|
rumenega korenčka |
|
(1/4) gomolja zelene |
|
velike rumene kolerabe |
|
krompirja |
|
olja |
|
majarona |
|
soli in popra |
rjava leča, hrenovke, čebula, korenček....
Lečo damo v kozico, prilijemo 4 dl tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 20 minut. Medtem ko se leča kuha, očistimo zelenjavo. Čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno narežemo na manjše kocke, kolerabo in krompir na malo večje. Hrenovki narežemo na koleščke.
V posodi na olju najprej popečemo koleščke hrenovke, nato jih poberemo iz posode in shranimo na toplem. V posodo damo čebulo, korenček, zeleno in kolerabo ter mešamo in pražimo nekaj minut.
Nato dodamo lečo, kocke krompirja in majaron, solimo in popramo ter prilijemo 3/4 l vroče vode. Pokrito kuhamo še 20 minut, da se krompir skuha, nazadnje dodamo koleščke hrenovke, premešamo in pregrejemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.