Mineštra z lečo in mletim mesom

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mineštra z lečo in mletim mesom
Sestavine
Št. oseb
mlete govedine
(1/2) skodelice rjave ali zelene leče
manjše steblo pora ali 1 čebula
korenček
olja
krompirja
majarona
pločevinka češnjevega paradižnika
soli in popra

Opis

Sestavine za 4 osebe: mleta govedina, rjava ali zelena leča, por....

Priprava

Lečo v vodi kuhamo 25 minut. Por ali čebulo na drobno zrežemo, korenček olupimo in na grobo naribamo, krompir olupimo in narežemo na kocke.

V posodi na olju najprej mešamo in pražimo por ali čebulo in meso. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo odcejeno lečo, korenček in krompir, solimo in popramo, premešamo in zalijemo z litrom vroče vode. Zavremo, dodamo majaron in na zmernem ognju kuhamo toliko časa, da se krompir skoraj skuha. Dodamo še češnjevce z omako, premešamo in kuhamo še 15 minut, nazadnje dosolimo in popramo po okusu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.