|
večja lista vlečenega testa |
|
mletega mesa (govejega ali mešanega) |
|
čebule |
|
korenček |
|
gomoljne zelene |
|
(1/2) skodelice rjave ali zelene leče |
|
olja |
|
soli in popra |
|
jajca |
|
do 3 žlice drobtin |
vlečeno testo, mleto meso, rjava ali zelena leča...
Lečo v rahlo osoljeni vodi kuhamo 25 minut. Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. Za nadev v posodi na olju najprej prepražimo čebulo in meso, ko čebula postekleni in meso spremeni barvo, dodamo korenček in zeleno, solimo in popramo, dodamo lečo, prilijemo 1 skodelico vroče vode in pokrito dušimo 25 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Mlačnemu nadevu primešamo stepeni jajci in drobtine, malo jajca pa prihranimo za mazanje testa. Lista testa razgrnemo in ju zložimo tako, da se deloma prekrivata. Na krajši konec damo nadev, testo zvijemo, zavitek damo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in premažemo z jajcem. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.