Zavitek z mesom in lečo

Čas priprave:

1 h 35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zavitek z mesom in lečo
Sestavine
Št. oseb
večja lista vlečenega testa
mletega mesa (govejega ali mešanega)
čebule
korenček
gomoljne zelene
(1/2) skodelice rjave ali zelene leče
olja
soli in popra
jajca
do 3 žlice drobtin

Opis

vlečeno testo, mleto meso, rjava ali zelena leča...

Priprava

Lečo v rahlo osoljeni vodi kuhamo 25 minut. Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, korenček in zeleno naribamo. Za nadev v posodi na olju najprej prepražimo čebulo in meso, ko čebula postekleni in meso spremeni barvo, dodamo korenček in zeleno, solimo in popramo, dodamo lečo, prilijemo 1 skodelico vroče vode in pokrito dušimo 25 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Mlačnemu nadevu primešamo stepeni jajci in drobtine, malo jajca pa prihranimo za mazanje testa. Lista testa razgrnemo in ju zložimo tako, da se deloma prekrivata. Na krajši konec damo nadev, testo zvijemo, zavitek damo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in premažemo z jajcem. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.