|
mlete govedine |
|
drobtin |
|
velike čebule |
|
korenček |
|
svežega sesekljanega timijana |
|
sladke paprike |
|
jajc |
|
krompirja |
|
kaper v kisu |
|
majoneze |
|
blagega jabolčnega kisa |
|
soli in popra |
mleta govedina, drobtine, korenček, timijan...
Čebulo in korenček olupimo ter naribamo. Meso, drobtine, naribana čebulo in korenček, timijan, sladko papriko, sol in poper dobro zmešamo, dodamo jajci in z rokami dobro premesimo. Maso pustimo počivati vsaj 30 minut, da se okusi prepojijo.
Neolupljen krompir skuhamo. Ko je kuhan, ga olupimo in narežemo, solimo in popramo, dodamo kapre, majonezo in kis ter premešamo.
Iz mesne mase oblikujemo manjše polpete in jih spečemo v zmerno vročem olju. Pečene polpete sproti dajemo na papirnate brisače, da ta popije odvečno maščobo, nato jih v dobro zaprti posodi damo v hladilnik. Hlade polpete ponudimo s krompirjevo solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.