|
kuhanega drobnega belega fižola |
|
masla |
|
jajc |
|
sladkorja |
|
sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
belih drobtin |
|
ruma |
|
marmelade (marelične ali kakšne druge) |
|
temne čokolade in 1 žlička olja za obliv |
Sestavine za srednje velik tortni model:
Kuhan fižol odcedimo in pretlačimo ter pustimo, da se ohladi. Dno tortnega modela obložimo s papirjem za peko, obod namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V eni skledi stepemo beljake v čvrst sneg, v večji skledi penasto umešamo rumenjake in sladkor. Rumenjakom primešamo fižolov pire, vaniljin sladkor in rum, nato pa izmenično še drobtine in beljakov sneg.
Testo stresemo v model in površino poravnamo. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut. Ali je torta pečena, preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati suh, ko ga izvlečemo.
Pečeno torto vzamemo iz modela. Ohlajeno prerežemo, spodnji del namažemo z marmelado in nazadnje oblijemo s stopljeno čokolado. Po želji lahko zraven ponudimo stepeno sladko smetano
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.