Fižolova torta

Čas priprave:

4 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Fižolova torta
Sestavine
Št. oseb
kuhanega drobnega belega fižola
masla
jajc
sladkorja
sladkorja z burbonsko vaniljo
belih drobtin
ruma
marmelade (marelične ali kakšne druge)
temne čokolade in 1 žlička olja za obliv

Opis

Sestavine za srednje velik tortni model:

Priprava

Kuhan fižol odcedimo in pretlačimo ter pustimo, da se ohladi. Dno tortnega modela obložimo s papirjem za peko, obod namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

V eni skledi stepemo beljake v čvrst sneg, v večji skledi penasto umešamo rumenjake in sladkor. Rumenjakom primešamo fižolov pire, vaniljin sladkor in rum, nato pa izmenično še drobtine in beljakov sneg.

Testo stresemo v model in površino poravnamo. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo približno 50 minut. Ali je torta pečena, preverimo z zobotrebcem, ki mora ostati suh, ko ga izvlečemo.

Pečeno torto vzamemo iz modela. Ohlajeno prerežemo, spodnji del namažemo z marmelado in nazadnje oblijemo s stopljeno čokolado. Po želji lahko zraven ponudimo stepeno sladko smetano

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.