Francoska pita z marelicami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Francoska pita z marelicami
Sestavine
Št. oseb
moke za testo in 6 žlic za nadev
masla ali margarine za testo in 60 g stopljenega masla za nadev
soli
sladkorja za testo in 4 žlice za nadev
marelic
jajc
pecilnega praška
sladkorja v prahu za posip

Opis

Sestavine za plitev okrogel model: moka, margarina, marelice, jajca...

Priprava

Model namažemo z maščobo in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Moki primešamo ščepec soli, 4 žlice sladkorja in na kockice narezano maščobo. S prsti jo vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes, dodamo 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo.

Na pomokani delovni površini testo zvaljamo in položimo v model, odvečno testo, ki visi čez rob, z valjarjem odrežemo. V skledi stepemo jajci, primešamo 6 žlic moke, pecilni prašek, 4 žlice sladkorja in stopljeno maslo. Približno polovico zmesi zlijemo na testo v modelu, obložimo s polovicami marelic in prelijemo s preostalo zmesjo.

Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ko je pita pečena, jo posujemo s sladkorjem v prahu in pustimo, da se ohladi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.