|
grahamove moke (sestavine za testo) |
|
sončničnega semena |
|
masla ali margarine |
|
jajc |
|
pecilnega praška |
|
vode (oz. po potrebi) |
|
soli |
|
korenja (sestavine za nadev) |
|
perutninskega mesa |
|
skute |
|
sira edamca |
|
kisle smetane |
|
jajc |
|
maščobe za praženje |
|
gustina |
|
limoninega soka |
|
sesekljanega peteršilja in majarona |
|
soli in mletega popra |
Sestavine za testo za pekač velikosti 30 krat 40 cm: graham moka, sončnična semena, perutninsko meso, sir.....
Iz naštetih sestavin zgnetemo srednje gosto testo in ga pustimo počivati pol ure. Razvaljamo ga na 3 milimetre debelo in z njim obložimo namaščen pekač do 2 centimetra visoko po robu.
Na rezance narezano perutninsko meso solimo, prepražimo na vroči maščobi in ohladimo. Ohlajenemu primešamo kuhano grobo naribano korenje, pretlačeno skuto, nariban sir, kislo smetano, jajci, gustin, limonin sok, peteršilj in majaron. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.
Pripravljen nadev enakomerno porazdelimo po testu. Pečemo slabih 35 minut v pečici, segreti na 180 °C. Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo nekoliko ohladimo, nato jo narežemo na primerno velike koščke. Ponudimo toplo ali hladno v papirnatih skodelicah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.