Korenčkova pita s perutnino

Čas priprave:

1 h 35 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Korenčkova pita s perutnino
Sestavine
Št. oseb
grahamove moke (sestavine za testo)
sončničnega semena
masla ali margarine
jajc
pecilnega praška
vode (oz. po potrebi)
soli
korenja (sestavine za nadev)
perutninskega mesa
skute
sira edamca
kisle smetane
jajc
maščobe za praženje
gustina
limoninega soka
sesekljanega peteršilja in majarona
soli in mletega popra

Opis

Sestavine za testo za pekač velikosti 30 krat 40 cm: graham moka, sončnična semena, perutninsko meso, sir.....

Priprava

Iz naštetih sestavin zgnetemo srednje gosto testo in ga pustimo počivati pol ure. Razvaljamo ga na 3 milimetre debelo in z njim obložimo namaščen pekač do 2 centimetra visoko po robu.

Na rezance narezano perutninsko meso solimo, prepražimo na vroči maščobi in ohladimo. Ohlajenemu primešamo kuhano grobo naribano korenje, pretlačeno skuto, nariban sir, kislo smetano, jajci, gustin, limonin sok, peteršilj in majaron. Začinimo s soljo in poprom ter dobro premešamo.

Pripravljen nadev enakomerno porazdelimo po testu. Pečemo slabih 35 minut v pečici, segreti na 180 °C. Pečeno pito vzamemo iz pečice in jo nekoliko ohladimo, nato jo narežemo na primerno velike koščke. Ponudimo toplo ali hladno v papirnatih skodelicah.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.