|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
nastrgana lupina neškropljene limone |
|
jajc |
|
soli |
|
zmletih orehov ali mandljev |
|
skute |
|
čokoladnih keksov |
|
mandljevih lističev za okras |
jajca, čokoladni keksi, mleti orehi ali mandelji
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov, beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg. Kekse zdrobimo v fine drobtine. Tortni model namažemo z maslom in potresemo z moko.
Maslo ali margarino penasto umešamo s sladkorjem in rumenjaki. Ko je zmes rahla in svetla, dodamo zmlete orehe ali mandlje, vmešamo skuto in drobtine. Nazadnje z lopatico previdno vmešamo še sneg. Zmes stresemo v model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da kolač ostane sočen
Ohlajen kolač razrežemo in okrasimo z mandljevimi lističi, po želji ga lahko ponudimo s stepeno sladko smetano.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.