|
moke |
|
zmlete limonine lupinice |
|
soli |
|
sladkorja za testo in 4 žlice za nadev |
|
suhega kvasa |
|
mlačnega mleka |
|
zmehčanega masla |
|
do 6 žlic marelične marmelade |
|
marelic |
|
jajc |
|
ali 2 lončka čvrstega jogurta |
Sestavine za manjši pekač: moka, marelična marmelada, marelice...
V večji skledi zmešamo moko, limonino lupinico, sol, 3 žlice sladkorja in suhi kvas. Med mešanjem prilijemo mlačno mleko in stopljeno maslo ter s kavlji mešalnika dobro pregnetemo. Testo pustimo na toplem vzhajati približno 40 minut, da naraste na dvojno količino.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. V skledi stepemo jajca, jih zmešamo s 4 žlicami sladkorja in jogurtom. Vzhajano testo na hitro pregnetemo, zvaljamo in položimo v namaščen pekač. Testo namažemo z marmelado, na to zložimo polovičke marelic in nalijemo jajčno zmes. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.