|
očiščene buče |
|
moke |
|
suhega kvasa |
|
tekočega medu |
|
mlačnega mleka |
|
olja |
|
soli |
|
na grobo zmletih bučnih semen |
Sestavine za daljši pravokoten model: očiščena buča, moka, tekoči med, mleko...
Bučo narežemo na kocke in jih v majhni količini slane vode kuhamo 10 minut, dobro odcedimo in pretlačimo, da dobimo bučni pire. Nato ga pustimo stati, da se ohladi.
V veliki skledi zmešamo moko s kvasom, dodamo ohlajen bučni pire, med, mleko, olje in sol. Iz vseh sestavin zgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo, skledo pokrijemo in testo pustimo vzhajati, da naraste na dvojno količino.
Vzhajano testo na hitro pregnetemo, približno 1/5 odvzamemo in primešamo bučna semena. Bučno testo oblikujemo v svaljek in ga položimo v namaščen model, nanj položimo tanjši svaljek iz testa z bučnimi semeni, po dolžini naredimo globok rez in pustimo 20 minut vzhajati.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Pečen kruh zvrnemo iz modela in ga damo na mrežico, da se ohladi. Ponudimo še toplega ali ohlajenega.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.