Bučni kruh s skorjico iz bučnih semen

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bučni kruh s skorjico iz bučnih semen
Sestavine
Št. oseb
očiščene buče
moke
suhega kvasa
tekočega medu
mlačnega mleka
olja
soli
na grobo zmletih bučnih semen

Opis

Sestavine za daljši pravokoten model: očiščena buča, moka, tekoči med, mleko...

Priprava

Bučo narežemo na kocke in jih v majhni količini slane vode kuhamo 10 minut, dobro odcedimo in pretlačimo, da dobimo bučni pire. Nato ga pustimo stati, da se ohladi.

V veliki skledi zmešamo moko s kvasom, dodamo ohlajen bučni pire, med, mleko, olje in sol. Iz vseh sestavin zgnetemo testo, ga oblikujemo v kepo, skledo pokrijemo in testo pustimo vzhajati, da naraste na dvojno količino.

Vzhajano testo na hitro pregnetemo, približno 1/5 odvzamemo in primešamo bučna semena. Bučno testo oblikujemo v svaljek in ga položimo v namaščen model, nanj položimo tanjši svaljek iz testa z bučnimi semeni, po dolžini naredimo globok rez in pustimo 20 minut vzhajati.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut. Pečen kruh zvrnemo iz modela in ga damo na mrežico, da se ohladi. Ponudimo še toplega ali ohlajenega.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.