|
moke |
|
kvasa |
|
mlačnega mleka |
|
sladkorja |
|
čebuli |
|
česna |
|
soli |
|
surovega masla |
|
jajca |
|
naribanega muškatnega oreščka |
|
janeža |
|
posušenega koprca |
|
posušenega rožmarina |
|
olja |
Za praznične dni lahko spečemo prav poseben kruh kar v glinenem cvetličnem lončku. Že na pogled je res imeniten in če ga ne bomo ponudili gostom, je lahko originalno darilo za gurmana. Sestavine za dva cvetlična lončka (premer 14 cm):
Nova suha cvetlična lončka, ki ju nismo pomili s sredstvom za pomivanje posode, temveč le temeljito z vodo, namastimo. Moko presejemo v skledo. Kvas nadrobimo in ga zmešamo z mlekom in s sladkorjem.
Iz moke in pripravljenega kvasa zamesimo testo in ga postavimo na toplo, da vzhaja 15 minut.
Čebulo sesekljamo, česen stisnemo. Skupaj s preostalimi sestavinami ju dodamo testu, še enkrat zgnetemo in pustimo vzhajati 30 minut.
Cvetlična lončka obložimo s papirjem za peko in ju napolnimo s testom. Po vrhu testo pomažemo z vodo in posujemo z janežem
Na dno pečice postavimo posodo z vodo in pečemo 40 minut na 190 stopinjah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.