|
moke |
|
masla |
|
sladkorja |
|
jajca |
|
kvasa (1 kocka) |
|
mlačnega mleka |
|
soli |
moka, jajca, mleko... Sestavine za približno 15 kosov
V skledico damo 1 dl mlačnega mleka, vanj nadrobimo kvas, dodamo 3 žlice sladkorja, zmešamo in na toplem pustimo, da vzhaja. Presejano moko pomešamo s sladkorjem in soljo, stresemo jo na kupček in na sredini naredimo jamico.
Ko kvasec naraste, ga vlijemo v jamico v moki, dodamo na kosmiče narezano maslo, narahlo stepena jajca in mleko ter zamesimo ne premehko testo. Testo damo v skledo, pokrijemo in na toplem pustimo vzhajati približno 50 minut.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Vzhajano testo razdelimo na 17 hlebčkov (15 za parkeljne in 2 za oblikovanje verig). Hlebčke oblikujemo v svaljke in jih sploščimo, nato s škarjami ali z ostrim nožem naredimo zareze, da oblikujemo noge, roke in rožičke. Iz preostalega testa naredimo dolge tanke svaljke in po 2 skupaj zvijemo v verige ter jih ovijemo okrog pasu ali okrog vratu.
Parkeljne zložimo na pekač in jih v ogreti pečici zlato spečemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.