|
kruha za opečenec |
|
jajca |
|
toplega mleka |
|
2 žlici margarine |
|
javorovega sirupa |
|
soli |
|
muškatnega oreška |
|
masla ali margarine za ponev |
kruh za opečenec, javorjev sirup, jajca
Mleko segrejemo in primešamo margarino, da se stopi. Jajca z metlico dobro stepemo, nato med stepanjem prilijemo toplo mleko in sirup, primešamo sol in muškatni orešek.
Rezine kruha postopoma pomakamo v jajčno zmes in jih ocvremo v vroči ponvi, ki jo sproti mažemo z maslom ali margarino. Posebej v posodici na blagem ognju segrejemo 1/2 skodelice javorovega sirupa. Še tople rezine zložimo na ogrete krožnike in jih prelijemo s toplim sirupom, da se ne ohladijo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.