Francoski opečenec s sirupom

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Francoski opečenec s sirupom
Sestavine
Št. oseb
kruha za opečenec
jajca
toplega mleka
2 žlici margarine
javorovega sirupa
soli
muškatnega oreška
masla ali margarine za ponev

Opis

kruh za opečenec, javorjev sirup, jajca

Priprava

Mleko segrejemo in primešamo margarino, da se stopi. Jajca z metlico dobro stepemo, nato med stepanjem prilijemo toplo mleko in sirup, primešamo sol in muškatni orešek.

Rezine kruha postopoma pomakamo v jajčno zmes in jih ocvremo v vroči ponvi, ki jo sproti mažemo z maslom ali margarino. Posebej v posodici na blagem ognju segrejemo 1/2 skodelice javorovega sirupa. Še tople rezine zložimo na ogrete krožnike in jih prelijemo s toplim sirupom, da se ne ohladijo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.