|
okroglozrnatega riža |
|
toplega mleka |
|
jajca |
|
soli |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja z burbonsko vaniljo |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
pločevinka vloženih krhljev mandarin |
riž, mandarine, jajca
Riž stresemo v posodo, prilijemo toliko vroče vode, da je pokrit, solimo in zavremo. Ko riž popije vodo, prilijemo toplo mleko, dodamo sladkor in pokrito na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se riž skuha in ostane vlažen. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Primerno velik model namažemo z maslom. Posebej stepemo beljake v čvrst sneg. Mlačnemu rižu primešamo rumenjake, vaniljin sladkor in limonino lupinico, dobro zmešamo, nato previdno primešamo še beljakov sneg in odcejene mandarine. Zmes stresemo v pripravljen model, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut (odvisno od modela in debeline plasti).
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.