Gobova rižota z lešniki po italijansko

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gobova rižota z lešniki po italijansko
Sestavine
Št. oseb
lešnikov
sesekljane čebule
česna
sveže rdeče ostre paprike (čili)
olivnega olja
italijanskega riža za rižote (po želji lahko rjavega)
soli in sveže mletega črnega popra
limoninega soka
do 8 dl (3 do 4 skodelice čiste zelenjavne juhe)
šampinjonov

Opis

lešniki, čebula, česen, ostra paprika, riž za rižote....

Priprava

Lešnike stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 15 minut. Še toplim oluščimo kožico, nato jih na grobo nasekljamo.

V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na drobno zrezano ostro papriko, mešamo in pražimo nekaj minut. Ko se čebula zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo riž, premešamo, solimo in popramo, dodamo limonin sok, prilijemo 1 skodelico juhe in zavremo.

Pokrito kuhamo 5 minut, nato dodamo na lističe narezane gobe, premešamo, prilijemo še 1 skodelico juhe in kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar ostane pod zobmi še čvrst. Med kuhanjem postopoma prilivamo toliko juhe, da je rižota ves čas vlažna, vendar se riž ne razkuha. Nazadnje jed potresemo z lešniki in ponudimo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.