|
lešnikov |
|
sesekljane čebule |
|
česna |
|
sveže rdeče ostre paprike (čili) |
|
olivnega olja |
|
italijanskega riža za rižote (po želji lahko rjavega) |
|
soli in sveže mletega črnega popra |
|
limoninega soka |
|
do 8 dl (3 do 4 skodelice čiste zelenjavne juhe) |
|
šampinjonov |
lešniki, čebula, česen, ostra paprika, riž za rižote....
Lešnike stresemo v pekač in jih v pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo približno 15 minut. Še toplim oluščimo kožico, nato jih na grobo nasekljamo.
V posodi segrejemo olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na drobno zrezano ostro papriko, mešamo in pražimo nekaj minut. Ko se čebula zmehča, vendar ne sme porumeneti, dodamo riž, premešamo, solimo in popramo, dodamo limonin sok, prilijemo 1 skodelico juhe in zavremo.
Pokrito kuhamo 5 minut, nato dodamo na lističe narezane gobe, premešamo, prilijemo še 1 skodelico juhe in kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar ostane pod zobmi še čvrst. Med kuhanjem postopoma prilivamo toliko juhe, da je rižota ves čas vlažna, vendar se riž ne razkuha. Nazadnje jed potresemo z lešniki in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.