Gorenjska prata v listnatem testu

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gorenjska prata v listnatem testu
Sestavine
Št. oseb
zvaljanega listnatega testa
žemelj (starih 2 dni)
jušna kocka
mlade čebulice
olja
jajc
šunke ali prekajenega svinjskega vratu
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

jajca, lisnato testo, šunka

Priprava

Žemlje zrežemo na kockice, čebulico narežemo na koleščke, šunko ali vrat narežemo na kockice. V posodi zavremo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko in mešamo, da se stopi. Žemlje damo v večjo skledo, jih polijemo z vročo juho, premešamo in pustimo, da se napojijo.

V ponvi na olju popražimo čebulico, da postekleni in se zmehča. V skledi z metlico stepemo jajca, solimo in popramo ter primešamo namočenim žemljam. Dodamo čebulico, na kockice narezano šunko ali vrat in peteršilj ter vse dobro premešamo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj

Dno in stene pravokotnega modela obložimo s testom. Model napolnimo s kruhovo zmesjo, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 1 uro. Pečeno prato pustimo stati 10 minut, nato jo zvrnemo iz modela, narežemo in postrežemo s svežo solato.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.