|
zvaljanega listnatega testa |
|
žemelj (starih 2 dni) |
|
jušna kocka |
|
mlade čebulice |
|
olja |
|
jajc |
|
šunke ali prekajenega svinjskega vratu |
|
sesekljanega peteršilja |
|
soli |
|
popra |
jajca, lisnato testo, šunka
Žemlje zrežemo na kockice, čebulico narežemo na koleščke, šunko ali vrat narežemo na kockice. V posodi zavremo 3 dl vode, dodamo nadrobljeno jušno kocko in mešamo, da se stopi. Žemlje damo v večjo skledo, jih polijemo z vročo juho, premešamo in pustimo, da se napojijo.
V ponvi na olju popražimo čebulico, da postekleni in se zmehča. V skledi z metlico stepemo jajca, solimo in popramo ter primešamo namočenim žemljam. Dodamo čebulico, na kockice narezano šunko ali vrat in peteršilj ter vse dobro premešamo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj
Dno in stene pravokotnega modela obložimo s testom. Model napolnimo s kruhovo zmesjo, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 1 uro. Pečeno prato pustimo stati 10 minut, nato jo zvrnemo iz modela, narežemo in postrežemo s svežo solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.