|
podolgovate rdeče paprike |
|
olja |
|
drobnejšega okroglozrnatega riža |
|
soli |
|
stopljenega masla |
|
mlade čebulice |
|
sesekljanega peteršilja |
|
(sesekljan) česna |
|
timijana |
|
naribanega poltrdega sira |
|
jajc |
|
mleka |
rdeče paprike, okroglozrnati riž, čebulice, poltrdi sir...
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Papriki damo v pekač, ju premažemo z oljem, pekač damo v pečico in pečemo približno 20 minut, da se koža dobro zapeče.
Med tem v kozico nalijemo 2 skodelici vode, dodamo riž in sol, zavremo in pokrito kuhamo približno 12 minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Kuhan riž stresemo v skledo in ga z vilicami premešamo, da se ne sprime.
Pečeni papriki damo v plastično vrečko in pustimo, da se ohladita. Ohlajeni papriki olupimo, očistimo in narežemo na trakove ter dodamo rižu. Nato primešamo še stopljeno maslo, narezano čebulico, sesekljan peteršilj, česen in timijan, nariban sir, narahlo stepeni jajci, nazadnje prilijemo še mleko in vse premešamo.
Pekač namažemo z oljem, vanj stresemo pripravljeno zmes, površino poravnamo in malo potlačimo. Pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo od 35 do 40 minut. Pečen narastek v ugasnjeni pečici pustimo 15 minut, nato ga razrežemo in postrežemo s solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.