Govedina v rdečem vinu po burgundsko

Čas priprave:

2 h 15 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Govedina v rdečem vinu po burgundsko
Sestavine
Št. oseb
na velike kocke (3-4 cm) narezane mehke govedine (lahko stegno)
večji koreni
čebuli
česna
moke (po želji)
zeliščni (2 lovorova lista, 2 vejici timijana, 3 vejice peteršilja povežemo z belim sukancem)
močnega rdečega vina (burgundca)
čiste goveje juhe (lahko iz kocke)
na kockice ali trakce narezane slanine
manjših šampinjonov
malih čebulic ali šalotke
olivnega olja
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

govedina, rdeče vino, šampinjoni...

Priprava

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenje narežemo na 4 cm dolge paličice. V težki emajlirani posodi, ki jo lahko damo v pečico na vročem olju najprej popečemo kocke mesa. Ko so popečene z vseh strani, dodamo čebulo, česen in korenje, poprašimo z moko in premešamo.

Prilijemo vročo juho, dodamo zeliščni šopek, solimo in popramo ter prilijemo vino. Zavremo, pokrijemo in prestavimo v pečico. V pečici kuhamo najmanj 2 uri.

Vmes olupimo šalotko, očistimo gobe, če so večje, jih prerežemo. V ponvi na 1 žlici olja popečemo slanino. Vse dodamo mesu, po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje odstranimo zeliščni šopek, posnamemo odvečno maščobo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Jed ponudimo s slanim krompirjem. Nasvet Jed lahko pripravimo tudi vnaprej, le gobe dodamo šele, ko jo pregrejemo. Nato kuhamo še toliko časa, da se gobe zmehčajo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.