|
na velike kocke (3-4 cm) narezane mehke govedine (lahko stegno) |
|
večji koreni |
|
čebuli |
|
česna |
|
moke (po želji) |
|
zeliščni (2 lovorova lista, 2 vejici timijana, 3 vejice peteršilja povežemo z belim sukancem) |
|
močnega rdečega vina (burgundca) |
|
čiste goveje juhe (lahko iz kocke) |
|
na kockice ali trakce narezane slanine |
|
manjših šampinjonov |
|
malih čebulic ali šalotke |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
govedina, rdeče vino, šampinjoni...
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Čebulo in česen na drobno sesekljamo, korenje narežemo na 4 cm dolge paličice. V težki emajlirani posodi, ki jo lahko damo v pečico na vročem olju najprej popečemo kocke mesa. Ko so popečene z vseh strani, dodamo čebulo, česen in korenje, poprašimo z moko in premešamo.
Prilijemo vročo juho, dodamo zeliščni šopek, solimo in popramo ter prilijemo vino. Zavremo, pokrijemo in prestavimo v pečico. V pečici kuhamo najmanj 2 uri.
Vmes olupimo šalotko, očistimo gobe, če so večje, jih prerežemo. V ponvi na 1 žlici olja popečemo slanino. Vse dodamo mesu, po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje odstranimo zeliščni šopek, posnamemo odvečno maščobo in potresemo s sesekljanim peteršiljem. Jed ponudimo s slanim krompirjem. Nasvet Jed lahko pripravimo tudi vnaprej, le gobe dodamo šele, ko jo pregrejemo. Nato kuhamo še toliko časa, da se gobe zmehčajo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.