|
na kocke narezane mehke govedine |
|
velika čebula |
|
zelena paprika |
|
rdeča paprika |
|
zreli paradižniki |
|
pločevinka rdečega fižola |
|
kuhan koruzni storž (po želji) |
|
mehiške začimbne mešanice Salsa de Yucatan |
|
soli |
|
olja |
govedina, zelenjava, začimbe
Čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko očistimo in narežemo na trakove. Paradižnike očistimo in čvrsto meso narežemo na kocke. Fižol dobro splaknemo pod tekočo vodo in odcedimo. Koruzo skuhamo in narežemo na koleščke.
V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo. Nato dodamo čebulo in papriko, naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se zelenjava malo zmehča.
Solimo, začinimo z začimbno mešanico, dodamo paradižnik, prilijemo 1 zajemalko vroče vode in zavremo. Začimbna mešanica Salsa de Yucatan je precej pekoča, zato jo raje dodajajmo postopoma.
Jed na zmernem ognju pokrito dušimo približno 35 minut, da je meso mehko. Vmes po potrebi prilijemo še nekaj vrele vode. Nato dodamo fižol in koruzo, premešamo in kuhamo še 5 minut. Ponudimo s tortiljami, lahko tudi s svežim ali popečenim kruhom, bolj po slovensko pa s slanim krompirjem v kosih ali s krompirjevim pirejem.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.