Govedina z zelenjavo in rdečim fižolom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Govedina z zelenjavo in rdečim fižolom
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezane mehke govedine
velika čebula
zelena paprika
rdeča paprika
zreli paradižniki
pločevinka rdečega fižola
kuhan koruzni storž (po želji)
mehiške začimbne mešanice Salsa de Yucatan
soli
olja

Opis

govedina, zelenjava, začimbe

Priprava

Čebulo olupimo in sesekljamo. Papriko očistimo in narežemo na trakove. Paradižnike očistimo in čvrsto meso narežemo na kocke. Fižol dobro splaknemo pod tekočo vodo in odcedimo. Koruzo skuhamo in narežemo na koleščke.

V posodi segrejemo olje, dodamo kocke mesa, mešamo in pražimo toliko časa, da meso spremeni barvo. Nato dodamo čebulo in papriko, naprej mešamo in pražimo toliko časa, da se zelenjava malo zmehča.

Solimo, začinimo z začimbno mešanico, dodamo paradižnik, prilijemo 1 zajemalko vroče vode in zavremo. Začimbna mešanica Salsa de Yucatan je precej pekoča, zato jo raje dodajajmo postopoma.

Jed na zmernem ognju pokrito dušimo približno 35 minut, da je meso mehko. Vmes po potrebi prilijemo še nekaj vrele vode. Nato dodamo fižol in koruzo, premešamo in kuhamo še 5 minut. Ponudimo s tortiljami, lahko tudi s svežim ali popečenim kruhom, bolj po slovensko pa s slanim krompirjem v kosih ali s krompirjevim pirejem.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.