|
koruznih tortilij |
|
mlete govedine |
|
velika čebula |
|
česna |
|
rdeča paprika |
|
zelena paprika |
|
rumena paprika |
|
mehiške začimbne mešanice Salsa de Jucatan |
|
olja |
koruzne tortilje, mleto goveje meso, zelenjava
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Paprike očistimo in narežemo na trakove. V posodi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Nato dodamo papriko, solimo in naprej pražimo 5 minut.
je meso dobro prepraženo, solimo, začinimo z začimbno mešanico, prilijemo 1 zajemalko vroče vode in pokrito dušimo še približno 15 minut.
Vsako tortiljo posebej segrejemo v ponvi brez maščobe, lahko jih segrejemo tudi v pečici ali v mikrovalovki. Tortilje napolnimo z mesnim nadevom, zvijemo in še vroče takoj ponudimo. Lahko pa jih tudi zložimo v naoljen pekač, potresemo z na grobo naribanim sirom in zapečemo ali pogrejemo v pečici.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.