|
na kocke narezane mehke govedine |
|
rdeča paprika |
|
rumena paprika |
|
čebuli |
|
petršilja |
|
paradižnikove kaše |
|
olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
poper ali čili v prahu |
govedina, paprika, začimbe
Papriko očistimo in narežemo na kvadratke ali na trakove. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, ga potresemo s sladko papriko in na močnem ognju popečemo z vseh strani, da spremeni barvo.
Nato meso preložimo na krožnik ali potisnemo od rob posode, v posodo damo čebulo in papriko, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni ter se paprika zmehča.
Meso damo nazaj v posodo, prilijemo zajemalko vroče vode, dodamo vejico peteršilja in pokrito dušimo približno 20 minut. Nato solimo, začinimo s poprom ali čilijem, prilijemo paradižnikovo kašo in na zmernem ognju pokrito dušimo še toliko časa, da je meso mehko. Paprikaš ponudimo z rezinami polente, jajčnimi vlivanci ali s popečenim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.