Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Paprikaš z govedino

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Paprikaš z govedino
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezane mehke govedine
rdeča paprika
rumena paprika
čebuli
petršilja
paradižnikove kaše
olja
sladke paprike
soli
poper ali čili v prahu

Opis

govedina, paprika, začimbe

Priprava

Papriko očistimo in narežemo na kvadratke ali na trakove. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, ga potresemo s sladko papriko in na močnem ognju popečemo z vseh strani, da spremeni barvo.

Nato meso preložimo na krožnik ali potisnemo od rob posode, v posodo damo čebulo in papriko, mešamo in pražimo toliko časa, da čebula postekleni ter se paprika zmehča.

Meso damo nazaj v posodo, prilijemo zajemalko vroče vode, dodamo vejico peteršilja in pokrito dušimo približno 20 minut. Nato solimo, začinimo s poprom ali čilijem, prilijemo paradižnikovo kašo in na zmernem ognju pokrito dušimo še toliko časa, da je meso mehko. Paprikaš ponudimo z rezinami polente, jajčnimi vlivanci ali s popečenim kruhom.