|
drobnega okroglozrnatega riža |
|
mleka |
|
soli |
|
vaniljinega sladkorja |
|
zmlete limonine lupinice |
|
(1 mali lonček) jogurta |
|
mešanih gozdnih sadežev (zamrznjenih) |
|
sladkorja |
|
za pripravo želatinastega preliva za sadne torte |
drobni okroglozrnati riž, mleko, jogurt, gozdni sadeži...
V kozici zavremo 2 dl vode in mleko, dodamo riž, sol, vaniljin sladkor in limonino lupinico ter na blagem ognju kuhamo toliko časa, da se riž zmehča in popije skoraj vso tekočino. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi. Ohlajenemu rižu primešamo jogurt.
Preliv za sadne torte zmešamo s sladkorjem in 3 žlicami vode. V kozico damo gozdne sadeže in 3 žlice vode, segrejemo do vrenja, dodamo preliv, premešamo in odstavimo. Sadeže razdelimo v steklene skledice ali široke kozarce in nekaj najlepših prihranimo za okras. Na jagodičevje damo mlečni riž in okrasimo s prihranjenimi sadeži.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.