|
vlečenega testa |
|
špinače |
|
fete (lahko tudi pol skute in pol fete) |
|
jajca |
|
soli |
|
olja |
Špinača, testo, skuta, feta
Špinačo skuhamo v slani vodi in jo dobro odcedimo. Za nadev dobro zmešamo nadrobljen sir in jajca. Če uporabljamo feto, ki je že sama precej slana, ni treba soliti, če uporabljamo skuto, nadev tudi solimo.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pravokoten pekač naoljimo in obložimo s 3 listi testa, ki jih sproti namažemo z oljem. Nato na testo stresemo približno 1/2 nadeva, nanj damo plast odcejene špinače in pokrijemo z 2 listoma testa, ki ju sproti namažemo z oljem. Testo znova obložimo z nadevom in špinačo ter prekrijemo z 2 listoma testa, ki ju premažemo z oljem.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut s spodnje strani ter nato še približno 30 minut z obeh strani, da se listi testa na vrhu pite hrustljavo zapečejo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.