|
pločevinka hruškovih polovic |
|
moke |
|
jedilne sode (sode bikarbone) |
|
masla ali margarine |
|
soli |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
pinjenca ali posnetega svežega mleka |
|
jajca |
|
korint (drobnih temnih grških rozin) |
|
hruškove ali marelične marmelade |
Hruškov kolač s korintami
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Okrogel pekač ali tortni model premera 26 cm namastimo. Hruške damo v cedilo, da se dobro odcedijo.
Moko zmešamo s sodo in presejemo v skledo. Dodamo sol in sladkor ter na kocke narezano maslo ali margarino, pinjenec in jajci. Vse zmiksamo s kavljema, nazadnje primešamo še korinte.
Testo stresemo v pekač, poravnamo in obložimo s polovicami hrušk. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Ko je kolač pečen, ga preložimo na mrežico, da se ohladi. Nazadnje ga premažemo z razredčeno pogreto marmelado.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.