Hruškov kolač

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hruškov kolač
Sestavine
Št. oseb
pločevinka hruškovih polovic
moke
jedilne sode (sode bikarbone)
masla ali margarine
soli
sladkorja
vaniljinega sladkorja
pinjenca ali posnetega svežega mleka
jajca
korint (drobnih temnih grških rozin)
hruškove ali marelične marmelade

Opis

Hruškov kolač s korintami

Priprava

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Okrogel pekač ali tortni model premera 26 cm namastimo. Hruške damo v cedilo, da se dobro odcedijo.

Moko zmešamo s sodo in presejemo v skledo. Dodamo sol in sladkor ter na kocke narezano maslo ali margarino, pinjenec in jajci. Vse zmiksamo s kavljema, nazadnje primešamo še korinte.

Testo stresemo v pekač, poravnamo in obložimo s polovicami hrušk. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Ko je kolač pečen, ga preložimo na mrežico, da se ohladi. Nazadnje ga premažemo z razredčeno pogreto marmelado.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.