|
prepolovljenih in očiščenih grozdnih jagod |
|
moke |
|
soli |
|
masla ali margarine |
|
sladkorja |
|
zmletih mandljev |
|
jajca |
|
sladke smetane |
Sočne grozdne jagode, polne poletnega sonca, so odlične za pripravo različnih sladic.
Okrogel plitev pekač namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Moko pomešamo s soljo in 1 žlico sladkorja, dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s konicami prstov vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo 2 do 3 žlice mlačne vode in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo in ga položimo v pekač, odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. V skledi stepemo jajci in 2 žlici sladkorja, nato primešamo mandlje in smetano. Zmes vlijemo na testo, jo poravnamo in obložimo s prepolovljenimi grozdnimi jagodami.
Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut. Pečeno pito pustimo, da se ohladi, nato jo razrežemo in postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.