Hrustljavi sirovi ocvrtki

Čas priprave:

5 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hrustljavi sirovi ocvrtki
Sestavine
Št. oseb
dobro odcejene puste skute
jajca
soli
olja za testo in olje za cvrenje
moke
pecilnega praška
naribanega poltrdega sira

Opis

skuta, moka, jajca

Priprava

V skledo ubijemo jajca, dodamo sol in zmiksamo, med mešanjem izmenično in postopoma primešamo olje in skuto. Nato primešamo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom in drobnjakom, nazadnje primešamo še sir.

V voku ali ponvi segrejemo za 3 prste olja, z 2 žlicama oblikujemo kot oreh velike kroglice in jih postopoma polagamo v vroče olje. Cvremo jih približno 3 minute in jih med cvrenjem obračamo, da so lepo zlato ocvrte z vseh strani. S penovko jih sproti pobiramo iz olja in dajemo na papirnate brisače, da se odcedijo. Ponudimo jih kot prigrizek ali kot prilogo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.