|
dobro odcejene puste skute |
|
jajca |
|
soli |
|
olja za testo in olje za cvrenje |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
naribanega poltrdega sira |
skuta, moka, jajca
V skledo ubijemo jajca, dodamo sol in zmiksamo, med mešanjem izmenično in postopoma primešamo olje in skuto. Nato primešamo moko, ki smo jo pomešali s pecilnim praškom in drobnjakom, nazadnje primešamo še sir.
V voku ali ponvi segrejemo za 3 prste olja, z 2 žlicama oblikujemo kot oreh velike kroglice in jih postopoma polagamo v vroče olje. Cvremo jih približno 3 minute in jih med cvrenjem obračamo, da so lepo zlato ocvrte z vseh strani. S penovko jih sproti pobiramo iz olja in dajemo na papirnate brisače, da se odcedijo. Ponudimo jih kot prigrizek ali kot prilogo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.