|
moke |
|
pecilnega praška |
|
sladkorja v prahu |
|
masla ali margarine + 1 žlička za model |
|
jajca |
|
soli |
|
sveže ali 1/3 vrečke limonine lupinice v prahu |
|
tekočega jogurta ali kislega mleka |
|
jagodičja (borovnic, malin, ribeza, robid) |
moka, maslo, jajca, jagodičevje...
Moko zmešamo s pecilnim praškom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Model namažemo z maščobo in potresemo z moko. Sadje preberemo in potresemo z 1 žlico sladkorja v prahu.
Jajca ubijemo, posebej stepemo beljake in ščepec soli v čvrst sneg. V drugi skledi zmiksamo maslo ali margarino in 120 g sladkorja. Ko je zmes rahla in penasta, med mešanjem postopoma dodajamo rumenjake. Nato dodamo približno polovico moke, limonino lupinico in jogurt ter dobro zmešamo, nazadnje izmenično primešamo še preostalo moko in beljakov sneg.
Testo stresemo v pripravljen model, obložimo s sadjem, postavimo v ogreto pečico in pečemo približno od 30 do 40 minut. Čas pečenja je odvisen od vrste in velikosti modela ali pekača in debeline plasti testa. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga potresemo s preostalim sladkorjem v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.