benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Hrustljavi zavitek z bučkami in fižolom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hrustljavi zavitek z bučkami in fižolom
Sestavine
Št. oseb
zavitek zvaljanega listnatega testa (v rolici)
zelena bučka (dolga približno 20 cm)
mladi čebulici
mala pločevinka drobnega belega fižola
olivnega olja
masla
kurkume (po želji)
soli
poper
sesekljanega peteršilja
nastrganega parmezana

Opis

listnato testo, bel fižol, zelena bučka

Priprava

Bučko narežemo na kockice, čebulo sesekljamo, fižol stresemo v cedilo, ga splaknemo in dobro odcedimo. V večji ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo kurkumo, čebulo in kockice bučke, mešamo in dušimo nekaj minut. Vmes prilijemo od 2 do 3 žlice vroče vode, da čebula ne porjavi in se bučka zmehča. Solimo in popramo, primešamo odcejen fižol in peteršilj ter odstavimo, da se ohladi.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač splaknemo z mrzlo vodo ali obložimo s papirjem za peko. Testo odvijemo, približno 2/3 površine potresemo s parmezanom, nanj damo nadev in zvijemo. Zavitek položimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo hrustljavo zapeče. Nazadnje zavitek narežemo in še toplega ali mlačnega postrežemo.