|
zvaljanega listnatega testa (v rolici) |
|
zelena bučka (dolga približno 20 cm) |
|
mladi čebulici |
|
mala pločevinka drobnega belega fižola |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
kurkume (po želji) |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
nastrganega parmezana |
Mlade, zelene ali rumene, podolgovate ali okrogle bučke so pravi navdih za pripravo zanimivih in lahkih poletnih jedi.
Bučko narežemo na kockice, čebulo sesekljamo, fižol stresemo v cedilo, ga splaknemo in dobro odcedimo. V večji ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo kurkumo, čebulo in kockice bučke, mešamo in dušimo nekaj minut. Vmes prilijemo od 2 do 3 žlice vroče vode, da čebula ne porjavi in se bučka zmehča. Solimo in popramo, primešamo odcejen fižol in peteršilj ter odstavimo, da se ohladi.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Pekač splaknemo z mrzlo vodo ali obložimo s papirjem za peko. Testo odvijemo, približno 2/3 površine potresemo s parmezanom, nanj damo nadev in zvijemo. Zavitek položimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut, da se testo hrustljavo zapeče. Nazadnje zavitek narežemo in še toplega ali mlačnega postrežemo
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.