Italijanska rižota z vampi in sirom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Italijanska rižota z vampi in sirom
Sestavine
Št. oseb
kuhanih in narezanih vampov
na drobno sesekljana stroka česna
stebla belušne zelene
italijanskega belega riža za rižote
pečene slanine
masla
olivnega olja
vrele čiste juhe
soli in popra
naribanega zrelega trdega sira ali parmezana

Opis

vampi, belušna zelena, pečena slanina, italijanski riž za rižote...

Priprava

Česen in zeleno na drobno sesekljamo, slanino narežemo na paličice. V posodi stopimo maslo, dodamo olje, na paličice narezano slanino in česen. Ko česen zadiši, vendar ne sme porumeneti, dodamo vampe in zeleno, pražimo in mešamo približno 5 minut. Nato dodamo riž, premešamo, solimo in popramo, prilijemo 1 skodelico vrele juhe, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo.

Juho prilivamo postopoma, ko riž popije tekočino, in naprej kuhamo, dokler ni riž skoraj kuhan. Nato posodo odstavimo, primešamo na kosmiče narezano preostalo maslo in približno polovico sira. Rižoto pustimo pokrito počivati nekaj minut, nato jo ponudimo in po želji potresemo s preostalim sirom.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.