|
kuhanih in narezanih vampov |
|
na drobno sesekljana stroka česna |
|
stebla belušne zelene |
|
italijanskega belega riža za rižote |
|
pečene slanine |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
vrele čiste juhe |
|
soli in popra |
|
naribanega zrelega trdega sira ali parmezana |
vampi, belušna zelena, pečena slanina, italijanski riž za rižote...
Česen in zeleno na drobno sesekljamo, slanino narežemo na paličice. V posodi stopimo maslo, dodamo olje, na paličice narezano slanino in česen. Ko česen zadiši, vendar ne sme porumeneti, dodamo vampe in zeleno, pražimo in mešamo približno 5 minut. Nato dodamo riž, premešamo, solimo in popramo, prilijemo 1 skodelico vrele juhe, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo.
Juho prilivamo postopoma, ko riž popije tekočino, in naprej kuhamo, dokler ni riž skoraj kuhan. Nato posodo odstavimo, primešamo na kosmiče narezano preostalo maslo in približno polovico sira. Rižoto pustimo pokrito počivati nekaj minut, nato jo ponudimo in po želji potresemo s preostalim sirom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.