Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Bagna cauda - vroča pikantna pomaka za surovo zelenjavo

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bagna cauda - vroča pikantna pomaka za surovo zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
česna
masla
olivnega olja
slanih inčunovih filejev
sveže mletega črnega popra
goste sladke smetane
cvetače
stebla belušne zelene
korenčki
gomolj zelene
glavici treviškega radiča
zelena bučka
rdeča paprika

Opis

sveža zelenjava, file inčuni, olivno olje, sladka smetana

Priprava

Zelenjavo očistimo, umijemo in osušimo, korenček in zeleno narežemo na 10 cm dolge paličice. Česen olupimo in pretlačimo. Inčunove fileje sesekljamo in zmečkamo.

V manjši kozici na blagem ognju stopimo maslo in olje, dodamo česen in fileje. Mešamo in segrevamo, dokler se fileji ne stopijo, nato popramo in med mešanjem postopoma prilijemo smetano. Zmes prelijemo v posodo za fondi in ponudimo z narezano surovo zelenjavo in koščki popečenega kruha.