|
gomolj zelene |
|
korenčka |
|
mlade čebulice ali 1 por |
|
izluščenega graha |
|
manjši krompir |
|
brokoli |
|
masla |
|
olivnega olja |
|
posušene bazilike |
|
soli |
|
popra |
krompir, grah, brokoli
Zeleno in korenček olupimo, zeleno zrežemo na kockice, korenček na koleščke. Čebulico narežemo, brokoli razdelimo na cvetke, krompir olupimo in naribamo.
V posodi stopimo maslo, dodamo olje, zeleno, korenček in čebulico. Solimo in popramo. Mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, vendar čebulica ne sme zarumeneti. Dodamo grah in nariban krompir, premešamo, prilijemo 1 l vroče vode, dodamo baziliko in zavremo.
Juho pokrito kuhamo 10 minut, dodamo brokoli in kuhamo še 5 minut. Če juho postrežemo kot glavni obrok, lahko vanjo zakuhamo tudi riž, polnjene testenine, kakor so tortelini ali kapeleti, drobne testenine ali zdrobove žličnike
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.