|
kuskus |
|
masla |
|
fileta bele ribe |
|
mladega zelja |
|
korenčka |
|
zelena bučka |
|
malih paradižnikov |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
timijana |
kuskus, riba, zelenjava
Zelenjavo očistimo in narežemo na kose. Ribji filet narežemo na kose, jih solimo in popramo. V kozici zavremo 2 skodelici vode z žličko soli in 1 žlico olja, dodamo kuskus, premešamo in odstavimo. Pokrito pustimo stati 10 minut.
V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo kose zelenjave, solimo in popramo, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo, da se zelenjava skoraj skuha. Ko voda izpari, zelenjavo potisnemo ob rob ponve, na sredino damo še 1 žlico olja in kose ribe ter jih po obeh straneh na hitro popečemo.
Kuskusu dodamo žlico masla in ga z vilicami razdrobimo, stresemo ga na servirni pladenj, na sredini naredimo jamico ter vanjo naložimo zelenjavo in kose ribe.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.