|
metuljčkov ali drugih kratkih testenin |
|
rdeči papriki |
|
mlade čebulice ali 1 drobna čebula |
|
zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
sladke paprike |
|
ostre paprike (po želji) |
|
nastrganega parmezana |
metuljčki, paprika, bučke
V posodi na olju prepražimo na kockice narezano papriko in na drobno zrezano čebulico. Prilijemo malo vode, solimo in popramo, dodamo sladko in ostro papriko ter dušimo 10 minut. Nato omaki dodamo še na kockice narezano bučko in dušimo še nekaj minut.
Medtem ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in testenine ter kuhamo tako dolgo, da testenine pod zobmi ostanejo še čvrste.
Kuhane testenine dobro odcedimo in razdelimo na krožnike. Omaki primešamo parmezan in jo prelijemo po testeninah.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.