|
moke |
|
soli |
|
hladnega masla |
|
hladne margarine |
|
ledeno mrzle vode |
|
jabolk |
|
rjavega sladkorja |
|
sok od limone |
|
mletega cimeta |
|
masla |
moka, jabolka, maslo
Za testo presejemo moko in sol. Dodamo na kocke narezano maslo in margarino ter premešamo. Z vilicami dobro zdrobimo kose v testu in dodamo toliko vode, da se testo dobro sprime. Oblikujemo v kepo, jo zavijemo v plastično folijo za živila in postavimo v hladilnik za pol ure.
Za nadev olupimo jabolka in jih narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sladkor in cimet ter dodamo jabolka in limonin sok. Dobro premešamo in počakamo pol ure, da se okusi prepojijo.
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog s premerom okoli 30 cm in ga pazljivo prenesemo v okrogel pekač. Z vilicami nekajkrat prebodemo dno. Na testo položimo nadev in zavihamo rob testa. Po vrhu nadeva razporedimo koščke masla.
Pito pečemo 45 minut na 200 stopinjah.
Ko je pita pečena, jo po želji pokapljamo z medom, ki smo ga prej nekoliko segreli.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.