Jabolčna pita

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jabolčna pita
Sestavine
Št. oseb
285.0 g
moke
0.5 zlicka
soli
115.0 g
hladnega masla
60.0 g
hladne margarine
6.0 zlica
ledeno mrzle vode
1.1 kg
jabolk
50.0 g
rjavega sladkorja
1.0 kos
sok od limone
2.0 zlicka
mletega cimeta
30.0 g
masla

Opis

moka, jabolka, maslo

Priprava

Za testo presejemo moko in sol. Dodamo na kocke narezano maslo in margarino ter premešamo. Z vilicami dobro zdrobimo kose v testu in dodamo toliko vode, da se testo dobro sprime. Oblikujemo v kepo, jo zavijemo v plastično folijo za živila in postavimo v hladilnik za pol ure.

Za nadev olupimo jabolka in jih narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sladkor in cimet ter dodamo jabolka in limonin sok. Dobro premešamo in počakamo pol ure, da se okusi prepojijo.

Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog s premerom okoli 30 cm in ga pazljivo prenesemo v okrogel pekač. Z vilicami nekajkrat prebodemo dno. Na testo položimo nadev in zavihamo rob testa. Po vrhu nadeva razporedimo koščke masla.

Pito pečemo 45 minut na 200 stopinjah.

Ko je pita pečena, jo po želji pokapljamo z medom, ki smo ga prej nekoliko segreli.

#obraziavenija
obraziavenija
Prijavite se na e-novice