dnevnik 191 Odkrito.si

Dnevnik: Darja Groznik doživela šok zaradi plače

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 24. aprila

kate middleton, william, dojenček, novorojenček Svet24.si

Kate in William pokazala novega princa

Toronto, kombi Svet24.si

FOTO in VIDEO: Nameren napad: znana identiteta ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

severina pevka hrvaška Njena.si

Severina šokirana in v solzah

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Čas priprave:

Skupni čas 5 min

Tip jedi:

Tip jedi Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa kiselkasti jabolki
3 kosi banane
1 žlica sladkorja
2 žlici sok limone
75 g moke
2 dl mleka
2 žlici ruma
1 kos rumenjak in 2 ali 3 beljaki
1 ščepec soli
1 dl olje za cvrenje

Opis

jabolko, banana, moka

Priprava

Jabolki olupimo, s posebnim nožkom izrežemo peščišče in narežemo na skoraj 1 cm debele ploščice. Posujemo jih s sladkorjem in pokapljamo z limoninim sokom, banane narežemo na poševne rezine in jih pokapljamo z limono.

V skledi zmešamo moko, mleko, rum in 1 rumenjak. Zmes pustimo stati 10 minut. Nato posebej stepemo beljake in sol v čvrst sneg ter ga z lopatico previdno vmešamo v testo.

V ponvi segrejemo za 2 do 3 prste olja. Jabolčne obročke in koščke banane postopoma pomakamo v testo in jih polagamo v vroče olje. Ko se po eni strani zlato ocvrejo, jih obrnemo in ocvremo še po drugi strani. Ocvrta jabolka in banane zložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, in takoj postrežemo.