|
kiselkasti jabolki |
|
banane |
|
sladkorja |
|
sok limone |
|
moke |
|
mleka |
|
ruma |
|
rumenjak in 2 ali 3 beljaki |
|
soli |
|
olje za cvrenje |
jabolko, banana, moka
Jabolki olupimo, s posebnim nožkom izrežemo peščišče in narežemo na skoraj 1 cm debele ploščice. Posujemo jih s sladkorjem in pokapljamo z limoninim sokom, banane narežemo na poševne rezine in jih pokapljamo z limono.
V skledi zmešamo moko, mleko, rum in 1 rumenjak. Zmes pustimo stati 10 minut. Nato posebej stepemo beljake in sol v čvrst sneg ter ga z lopatico previdno vmešamo v testo.
V ponvi segrejemo za 2 do 3 prste olja. Jabolčne obročke in koščke banane postopoma pomakamo v testo in jih polagamo v vroče olje. Ko se po eni strani zlato ocvrejo, jih obrnemo in ocvremo še po drugi strani. Ocvrta jabolka in banane zložimo na papirnate brisače, da se odcedijo, in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.