Jagodna zmrzlina

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagodna zmrzlina
Sestavine
Št. oseb
jagode
beljaki
Mineralna voda brez mehurčkov
sladkor
sladka smetana
sol

Opis

Za prihajajoče tople dni.

Priprava

1. Jagode očistimo in ukašimo. Pretlačimo jih skozi cedilo in kašo zlijemo v ponev. Segrevamo.

2. V drugo posodo stresemo sladkor in mu dodamo štiri žlice vode. Kuhamo toliko časa, da dobimo gost sirup. Kdaj je sirup dovolj gost, nam pove preizkus z zobotrebcem. Kapljico kanemo v hladno vodo in nataknemo na zobotrebec. Če s prsti lahko oblikujemo elastično kroglico, je sirup dovolj gost.

3. Beljake stepemo s soljo v čvrst sneg. Med mešanjem z električnimi metlicami (nizka hitrost) sneg dodamo sladkornemu sirupu.

4. Dodamo še jagodno kašo in stepeno smetano.

5. Zmes vlijemo v kalup, ki smo ga na zunanji strani obložili s trakom iz trdega papirja. Najbolje je, če ga na notranji strani obložimo s folijo. Trak naj sega 5 cm nad kalup. Za štiri do pet ur postavimo v zamrzovalnik.

6. Preden zmrzlino ponudimo, odstranimo papir in sladico okrasimo s smetano in jagodami.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.