jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

Pica z rožmarinovim maslom in kozjim sirom

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
3 kosi mlada čebula
70 g maslo
1 žlica sladkor
250 g pasiran paradižnik
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1 ščepec origano
1 zavoj testo za pico
1 vejica rožmarin
30 g posušen paradižnik
40 g rukola
200 g svež kozji sir

Opis

Namesto, da jo naročite, jo raje naredite doma.

Priprava

1. Čebulo očistimo in narežemo na obročke. Na 20 g masla jo popražimo, potresemo s sladkorjem in zalijemo s paradižnikovo kašo. Kuhljamo 5 minut, solimo, popramo, potresemo z origanom.

2. Testo razgrnemo in položimo v pekač. Namažemo s paradižnikovo omako in pečemo 10 minut na 220 stopinjah v pečici.

3. Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Posušen paradižnik narežemo na trakove. Segrejemo 50 g masla, oboje popražimo

4. Rukolo operemo in po potrebi narežemo.

5. Sir nadrobimo in potresemo po pici, potem pa jo pečemo še 10 minut. Ko je pečena, jo potresemo z rukolo in pokapljamo z zeliščnim maslom.