Pečen riž s piščancem, čebulo in papriko

Čas priprave:

1 h 10 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pečen riž s piščancem, čebulo in papriko
Sestavine
Št. oseb
neoluščen riž
piščančji file
mleta sladka paprika
Česen
bio limona
mlada čebula
rumena paprika
rdeča paprika
maslo
sol
poper
sesekljan peteršilj

Opis

Boljše od rižote.

Priprava

Riž skuhamo in počakamo, da se popolnoma ohladi. Piščančje prsi narežemo na koščke. Česen olupimo in sesekljamo. Česen, naribano lupino polovice limone in papriko v prahu dodamo mesu in dobro premešamo.

Mlado čebulo in papriko očistimo in narežemo na koščke. Žlico masla segrejemo v voku ali posodi s širokim dnom. Dve minuti pražimo koščke paprik, potem pa dodamo meso in čebulo ter pražimo še 5 minut. Stresemo iz posode.

Na dveh žlicah masla popražimo riž in dodamo mesno-zelenjavno mešanico. Solimo, popramo. Potresemo s peteršiljem in nastrgano limonino lupino.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.