|
File lososa |
|
limona |
|
Zavoj njokov |
|
maslo |
|
Česen |
|
Mešana zelišča |
|
Kapre |
|
Rdeči poper |
|
sol |
|
poper |
Odlično za kosilo ...
1. Fileje lososa splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in nastrgamo lupino. Polovici limone iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na tanke rezine.
2. Njoke skuhamo po navodilih v slani vodi, ki smo ji dodali limonin sok.
3. V ponvi segrejemo žlico masla. Ribje fileje solimo, popramo in na vročem maslu hrustljavo popečemo. Zraven pečemo tudi rezine limone.
4. Česen olupimo in narežemo na rezine. Šopek zelišč osmukamo in sesekljamo. Kapre odcedimo in sesekljamo.
5. Preostalo maslo segrejemo v ponvi in na njem popražimo česen. Dodamo še njoke, da se zapečejo, in kapre. Potresemo z zelišči in začinimo s soljo in rdečim poprom.
6. Lososa postrežemo z njoki in paradižnikovo solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.