profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zeliščni njoki s pečenim lososom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zeliščni njoki s pečenim lososom
Sestavine
Št. oseb
File lososa
limona
Zavoj njokov
maslo
Česen
Mešana zelišča
Kapre
Rdeči poper
sol
poper

Opis

Odlično za kosilo ...

Priprava

1. Fileje lososa splaknemo z mrzlo vodo in osušimo. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in nastrgamo lupino. Polovici limone iztisnemo sok, drugo polovico pa narežemo na tanke rezine.

2. Njoke skuhamo po navodilih v slani vodi, ki smo ji dodali limonin sok.

3. V ponvi segrejemo žlico masla. Ribje fileje solimo, popramo in na vročem maslu hrustljavo popečemo. Zraven pečemo tudi rezine limone.

4. Česen olupimo in narežemo na rezine. Šopek zelišč osmukamo in sesekljamo. Kapre odcedimo in sesekljamo.

5. Preostalo maslo segrejemo v ponvi in na njem popražimo česen. Dodamo še njoke, da se zapečejo, in kapre. Potresemo z zelišči in začinimo s soljo in rdečim poprom.

6. Lososa postrežemo z njoki in paradižnikovo solato.

#nasazenazenska
nasazenazenska