anastasia1 Odkrito.si

»V tem poslu za mame ni dobro poskrbljeno«

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

oko Petisvet.si

Stopnje v duhovnem razvoju: bližnjic ni, so pa ...

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

Monti Sciaga Svet24.si

FOTO: Švicarska vasica kmalu s posestvi za slab ...

verboten 3 Njena.si

Pri Natalji Verboten gostje oblečeni končajo v ...

rok švab Njena.si

Takole Modrijan razvaja svojo srčno izbranko

Čas priprave:

Skupni čas 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
150 ml grški jogurt
1 strok Česen
1 žlica koprc
1 žlica oljčno olje
1 žlica maslo
1 žlička papirka v prahu
4 kosi jajca
1 žlica sesekljan peteršilj
4 kosi kmečki kruh
1 ščepec sol
1 ščepec poper

Opis

Krepak zajtrk.

Priprava

Česen iztisnite skozi stiskalnico in zmešajte z grškim jogurtom, oljčnim oljem, koprcem, soljo in poprom. Pustite, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljate druge sestavine.

V manjši ponvi stopite maslo, umešajte papriko in vse skupaj pustite pri nizki temperaturi.

Rezine kruha hrustljavo opecite v ponvi, opekaču ali v pečici.

V večjem loncu zavrite rahlo slano vodo. Nato temperaturo znižajte toliko, da voda komaj vre. Jajca vsako posebej ubijte v skodelico. S kuhalnico ali žlico v vodi naredite vrtinec, nato vanj počasi drugo za drugim spustite jajca. V vreli vodi jih pustite od 2 do 3 minute. Nato jih s penovko poberite iz vode in na papirnatih brisačah osušite

Jogurt razporedite na dva krožnika. Dodajte jajca in prelijte z maslom s papriko. Potresite s peteršiljem in ponudite z opečenim kmečkim kruhom.