Jajca po turško

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajca po turško
Sestavine
Št. oseb
grški jogurt
Česen
koprc
oljčno olje
maslo
papirka v prahu
jajca
sesekljan peteršilj
kmečki kruh
sol
poper

Opis

Krepak zajtrk.

Priprava

Česen iztisnite skozi stiskalnico in zmešajte z grškim jogurtom, oljčnim oljem, koprcem, soljo in poprom. Pustite, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljate druge sestavine.

V manjši ponvi stopite maslo, umešajte papriko in vse skupaj pustite pri nizki temperaturi.

Rezine kruha hrustljavo opecite v ponvi, opekaču ali v pečici.

V večjem loncu zavrite rahlo slano vodo. Nato temperaturo znižajte toliko, da voda komaj vre. Jajca vsako posebej ubijte v skodelico. S kuhalnico ali žlico v vodi naredite vrtinec, nato vanj počasi drugo za drugim spustite jajca. V vreli vodi jih pustite od 2 do 3 minute. Nato jih s penovko poberite iz vode in na papirnatih brisačah osušite

Jogurt razporedite na dva krožnika. Dodajte jajca in prelijte z maslom s papriko. Potresite s peteršiljem in ponudite z opečenim kmečkim kruhom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.