|
grški jogurt |
|
Česen |
|
koprc |
|
oljčno olje |
|
maslo |
|
papirka v prahu |
|
jajca |
|
sesekljan peteršilj |
|
kmečki kruh |
|
sol |
|
poper |
Krepak zajtrk.
Česen iztisnite skozi stiskalnico in zmešajte z grškim jogurtom, oljčnim oljem, koprcem, soljo in poprom. Pustite, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljate druge sestavine.
V manjši ponvi stopite maslo, umešajte papriko in vse skupaj pustite pri nizki temperaturi.
Rezine kruha hrustljavo opecite v ponvi, opekaču ali v pečici.
V večjem loncu zavrite rahlo slano vodo. Nato temperaturo znižajte toliko, da voda komaj vre. Jajca vsako posebej ubijte v skodelico. S kuhalnico ali žlico v vodi naredite vrtinec, nato vanj počasi drugo za drugim spustite jajca. V vreli vodi jih pustite od 2 do 3 minute. Nato jih s penovko poberite iz vode in na papirnatih brisačah osušite
Jogurt razporedite na dva krožnika. Dodajte jajca in prelijte z maslom s papriko. Potresite s peteršiljem in ponudite z opečenim kmečkim kruhom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.