golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

galaxy-3608029_1280 Petisvet.si

Kaj ste bili pred smrtjo: poiščite svojo letnico...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Čas priprave:

Skupni čas 40 min

Tip jedi:

Tip jedi Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
150 ml grški jogurt
1 strok Česen
1 žlica koprc
1 žlica oljčno olje
1 žlica maslo
1 žlička papirka v prahu
4 kosi jajca
1 žlica sesekljan peteršilj
4 kosi kmečki kruh
1 ščepec sol
1 ščepec poper

Opis

Krepak zajtrk.

Priprava

Česen iztisnite skozi stiskalnico in zmešajte z grškim jogurtom, oljčnim oljem, koprcem, soljo in poprom. Pustite, da se okusi prepojijo, medtem ko pripravljate druge sestavine.

V manjši ponvi stopite maslo, umešajte papriko in vse skupaj pustite pri nizki temperaturi.

Rezine kruha hrustljavo opecite v ponvi, opekaču ali v pečici.

V večjem loncu zavrite rahlo slano vodo. Nato temperaturo znižajte toliko, da voda komaj vre. Jajca vsako posebej ubijte v skodelico. S kuhalnico ali žlico v vodi naredite vrtinec, nato vanj počasi drugo za drugim spustite jajca. V vreli vodi jih pustite od 2 do 3 minute. Nato jih s penovko poberite iz vode in na papirnatih brisačah osušite

Jogurt razporedite na dva krožnika. Dodajte jajca in prelijte z maslom s papriko. Potresite s peteršiljem in ponudite z opečenim kmečkim kruhom.