anastasia1 Odkrito.si

»V tem poslu za mame ni dobro poskrbljeno«

horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: Merkur vztrajno skrbi, da gre ...

mihael žmahar Petisvet.si

Mihael Žmahar: "Oddamo 5 let starega otroka ...

vlak, policija, policijski pes, iskanje Svet24.si

Slovenska policija poudarja, da pri prijetju ...

Ivan Galeković Svet24.si

VIDEO: Znanih je več informacij o tragediji, ki ...

verboten 3 Njena.si

Pri Natalji Verboten gostje oblečeni končajo v ...

rok švab Njena.si

Takole Modrijan razvaja svojo srčno izbranko

Čas priprave:

Skupni čas 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa piščančji zrezek
1 žlička origano
1 žlička kosmiči čilija
1 žlica oljčno olje
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1 kos rdeča čebula
1 strok Česen
1 šopek koriander
2 pesti rukola
1 šopek peteršilj
1 žlica oljčno olje
1 žlica vinski kis

Opis

Enostavna solata z obilico vitaminov.

Priprava

Po potrebi potolcite zrezke, da bodo debeli 1 cm. Nato jih premažite z oljem in začinite z origanom, kosmiči čilija, soljo in poprom.

Čebulo in česen čim bolj drobno sesekljate. Eno žlico oljčnega olja zmešajte z eno žlico kisa, soljo, poprom ter sesekljano čebulo in česnom.

Operite rukolo, koriander in peteršilj. Rukoli odstranite trda stebla, peteršilju in koriandru pa obtrgajte listke.

Segrejte rebrasto ponev (ali navadno) in na njej pecite piščanca po 3 do 4 minute na vsaki strani. Pečenega preložite na desko in pustite počivati 5 minut. Nato ga narežite.

S prelivom zmešajte rukolo, peteršilj in koriander in na vrh naložite rezine piščanca.