golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

schafer-dog-3835118_1920 Petisvet.si

Tako pes opravi z osebo, ki je slaba do vas!

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

Tadej Pisek (34) Njena.si

Tadejevo slovo: 'Ni lahko, pogrešal ga bom'

Čas priprave:

Skupni čas 30 min

Tip jedi:

Tip jedi Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 kosa piščančji zrezek
1 žlička origano
1 žlička kosmiči čilija
1 žlica oljčno olje
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1 kos rdeča čebula
1 strok Česen
1 šopek koriander
2 pesti rukola
1 šopek peteršilj
1 žlica oljčno olje
1 žlica vinski kis

Opis

Enostavna solata z obilico vitaminov.

Priprava

Po potrebi potolcite zrezke, da bodo debeli 1 cm. Nato jih premažite z oljem in začinite z origanom, kosmiči čilija, soljo in poprom.

Čebulo in česen čim bolj drobno sesekljate. Eno žlico oljčnega olja zmešajte z eno žlico kisa, soljo, poprom ter sesekljano čebulo in česnom.

Operite rukolo, koriander in peteršilj. Rukoli odstranite trda stebla, peteršilju in koriandru pa obtrgajte listke.

Segrejte rebrasto ponev (ali navadno) in na njej pecite piščanca po 3 do 4 minute na vsaki strani. Pečenega preložite na desko in pustite počivati 5 minut. Nato ga narežite.

S prelivom zmešajte rukolo, peteršilj in koriander in na vrh naložite rezine piščanca.