golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

galaxy-3608029_1280 Petisvet.si

Kaj ste bili pred smrtjo: poiščite svojo letnico...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
500 g njoki
1 strok Česen
1 žlica oljčno olje
100 ml Smetana
1 ščepec muškatni orešček
130 g panceta
100 g špinača1
1 kos limonina lupinica
25 g nariban parmezan
25 g pinjole
1 ščepec sol
1 ščepec poper

Opis

Z doma narejenimi njoki je jed še boljša.

Priprava

Pinjole na suho prepražite v ponvi, da zadišijo. Česen olupite in narežite na tanke rezine. Panceto narežite na kockice in koščke.

Njoke skuhajte po navodilu na embalaži in jih odcedite. Medtem v manjši posodi segrejte žlico olja in na njem popecite česen. Dodajte smetano in sveže nariban muškatni orešček. Odstavite in prihranite.

Medtem v večji ponvi segrejte dve žlici olja in na njem hrustljavo popecite panceto. Dodajte njoke in jih pecite, dokler niso zlato rjavi z vseh strani. Če se prijemljejo, dodajte še malce olja. Nato umešajte špinačo in limonino lupinico ter začinite s soljo in poprom.

V kremno omako umešajte parmezan. Njoke naložite na krožnike, prelijte z omako in po želji še potresite s prepraženimi pinjolami. Ponudite z dodanim parmezanom.