|
žemlja (dan stara) |
|
čebula |
|
Česen |
|
oljčno olje |
|
mleto meso |
|
jajce |
|
sol |
|
poper |
|
mocarela |
|
Bazilika |
|
češnjevi paradižniki |
|
čebula |
|
oljčno olje |
|
pasiran paradižnik |
|
kocka za temno omako |
|
pinjole |
|
olčno olje |
Klasična jed z italijanskim pridihom.
Žemljo namočimo v mlačno vodo za 10 minut. Potem jo ožamemo in natrgamo.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Olivno olje segrejemo in popražimo čebulo in česen. Mešanico poleg jajca, soli in popra dodamo mletemu mesu. Dobro pregnetemo in dodamo še koščke mocarele. Pravokoten pekač (dolžina stranice 24 cm) namažemo z maščobo in vanj položimo meso. Vmes položimo še nekaj lističev bazilike.
Češnjeve paradižnike prav tako potlačimo v meso. Prihranimo le tri do štiri plodove. Pečenko pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 35 do 40 minut.
Za omako olupimo čebulo in jo sesekljamo. Popražimo jo na olju, dodamo pasiran paradižnik in zavremo. Začinimo s kocko, soljo in poprom ter nazadnje vmešamo še nekaj sesekljane bazilike.
V ponvi brez maščobe popražimo pinjole. Na olivnem olju na hitro popečemo še prihranjene paradižnike.
Pečenko narežemo na rezine, potresemo s pinjolami in ponudimo z omako in pečenimi paradižniki. Za prilogo skuhamo peresnike.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.