|
šparglji |
|
šalotka |
|
Česen |
|
češnjevi paradižniki |
|
meta |
|
mocarela |
|
francoska štruca |
|
oljčno olje |
|
sol |
|
poper |
|
Limonin sok |
|
Balzamični kis |
Slastna malica ali pa pogostitev za goste - vse to so lahko obloženi kruhki, ki jih spomladi pripravljamo s šparglji in paradižnikom, pa z obveznim dodatkom najboljše mocarele.
1. Špargljem odrežemo olesenele konce. Stebla narežemo na kose. Šalotko in česen olupimo. Šalotko sesekljamo, česen narežemo na rezine. Mocarelo narežemo na 3 cm velike koščke. Meto osmukamo in zrežemo. Paradižnik umijemo.
2. Štruco narežemo na 12 rezin in na vrhnji strani premažemo z oljem. V pečici, ogreti na 210 stopinj, kruhke hrustljavo zapečemo.
3. Preostalo olje segrejemo v ponvi in popečemo paradižnike. Stresemo jih iz ponve, v njej pa popražimo šparglje. Še te potem stresemo k paradižnikom, v ponvi pa popražimo šalotko in česen.
4. Zelenjavo stresemo nazaj v ponev, solimo, popramo, pokapljamo z limoninim sokom.
5. V skledi zmešamo z mocarelo in meto ter razporedimo na kruhke. Ponudimo s kozarcem dobro ohlajenega belega vina.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.