900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Pomladno obložen kruhek

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Pomladno obložen kruhek
Sestavine
Št. oseb
šparglji
šalotka
Česen
češnjevi paradižniki
meta
mocarela
francoska štruca
oljčno olje
sol
poper
Limonin sok
Balzamični kis

Opis

Slastna malica ali pa pogostitev za goste - vse to so lahko obloženi kruhki, ki jih spomladi pripravljamo s šparglji in paradižnikom, pa z obveznim dodatkom najboljše mocarele.

Priprava

1. Špargljem odrežemo olesenele konce. Stebla narežemo na kose. Šalotko in česen olupimo. Šalotko sesekljamo, česen narežemo na rezine. Mocarelo narežemo na 3 cm velike koščke. Meto osmukamo in zrežemo. Paradižnik umijemo.

2. Štruco narežemo na 12 rezin in na vrhnji strani premažemo z oljem. V pečici, ogreti na 210 stopinj, kruhke hrustljavo zapečemo.

3. Preostalo olje segrejemo v ponvi in popečemo paradižnike. Stresemo jih iz ponve, v njej pa popražimo šparglje. Še te potem stresemo k paradižnikom, v ponvi pa popražimo šalotko in česen.

4. Zelenjavo stresemo nazaj v ponev, solimo, popramo, pokapljamo z limoninim sokom.

5. V skledi zmešamo z mocarelo in meto ter razporedimo na kruhke. Ponudimo s kozarcem dobro ohlajenega belega vina.