Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Postrv po italijansko

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Postrv po italijansko
Sestavine
Št. oseb
krompir
sol
poper
postrv
timijan
rožmarin
Česen
pinjole
bio limona
oljčno olje
moka

Opis

Za vse ljubitelje rib

Priprava

1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Odcedimo in olupimo, ko se še malo ohladi, pa gomolje narežemo na četrtine.

2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo s papirnato krpo. Na notranji in zunanji strani jih natremo s soljo. Rožmarin osmukamo, česen olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na grobo zrežemo. Limono umijemo, osušimo in narežemo na rezine.

3. V ponvi segrejemo tri žlice olja in popražimo krompir. Dodamo rožmarin, nekaj česna, sol in poper ter pražimo še naprej. Odstavimo in pokrijemo, da krompir ostane topel.

4. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje. Postrvi oprašimo z moko in jih na vročem olju pečemo od 10 do 12 minut. Po osmih minutah dodamo timijan, preostali česen in limonine rezine. Tik pred koncem peke potresemo s pinjolami in jih na hitro popražimo.

5. Postrvi postrežemo s krompirjem in mešano solato.