|
krompir |
|
sol |
|
poper |
|
postrv |
|
timijan |
|
rožmarin |
|
Česen |
|
pinjole |
|
bio limona |
|
oljčno olje |
|
moka |
Za vse ljubitelje rib
1. Neolupljen krompir skuhamo v slani vodi. Odcedimo in olupimo, ko se še malo ohladi, pa gomolje narežemo na četrtine.
2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo in osušimo s papirnato krpo. Na notranji in zunanji strani jih natremo s soljo. Rožmarin osmukamo, česen olupimo in narežemo na rezine. Pinjole na grobo zrežemo. Limono umijemo, osušimo in narežemo na rezine.
3. V ponvi segrejemo tri žlice olja in popražimo krompir. Dodamo rožmarin, nekaj česna, sol in poper ter pražimo še naprej. Odstavimo in pokrijemo, da krompir ostane topel.
4. V drugi ponvi segrejemo preostalo olje. Postrvi oprašimo z moko in jih na vročem olju pečemo od 10 do 12 minut. Po osmih minutah dodamo timijan, preostali česen in limonine rezine. Tik pred koncem peke potresemo s pinjolami in jih na hitro popražimo.
5. Postrvi postrežemo s krompirjem in mešano solato.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.