Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

angelca likovic pl2 Reporter.si

Angelca Likovič navija za Janšo: Janez naj čim ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

gaja1 Njena.si

Seksi slovenska pevka priznala, da je imela 85 ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

Čas priprave:

Skupni čas 3 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g moka
2 žlički pecilni prašek
1 žlička sol
1 žlica naribana lupina grenivke
150 g sladkor
1 vrečka vaniljin sladkor
2 kosa jajci
80 ml olje
180 ml grški jogurt
120 ml sveže iztisnjen sok grenivke
1 žlica mak1
50 g sladkor v prahu

Opis

Osvežilno pecivo posebnega okusa.

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Podolgovat pekač obložite s papirjem za peko, tako da sega čez robove. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

S prsti zmešajte sladkor in lupinico grenivke. Mešajte, da se sladkor začne sprijemati v kepice in postane zelo aromatičen. Dodajte jajci, olje in vaniljin sladkor ter z električnim mešalnikom pri visoki hitrosti stepajte približno 4 minute, da mešanica naraste. Hitrost znižajte na najnižjo in umešajte polovico mešanice suhih sestavin. Nato umešajte 180 ml jogurta in nato še preostale sestavine, 70 ml soka grenivke in mak. Testo prestavite v pripravljen pekač in ga gladko poravnajte.

V ogreti pečici ga pecite od 50 do 60 minut, dokler površina ni zlato rjava in ko izvlečete čist zobotrebec, ki ga zapičite v sredino peciva. Pečeno pecivo s pekačem vred prestavite na rešetko. Z leseno paličico ga na gosto prebodite in premažite s preostalim sokom grenivke. Pustite ga počivati 15 minut, nato ga s pomočjo papirja dvignite iz pekača. Papir odstranite in pecivo na rešetki popolnoma ohladite.

Zmešajte sladkor v prahu, 1 žlico jogurta in ščepec soli v gladko gosto tekočo pasto. Po potrebi dodajte še malce vode. Glazuro prelijte čez pecivo, potresite z makom in pustite, da se glazura strdi (približno 30 minut).