1_dejan krajnc Dobra karma

Dejan Krajnc iskreno o svojem stanju: Trpim, a ne ...

princ-filip, pogreb, harry, william Svet24.si

FOTO: Tako daleč narazen sta stala William in ...

janez jansa viktor orban pf Reporter.si

Lovec: Na Janšo in SDS v ELS gledajo postrani, ...

starejši, prepir Svet24.si

Ozadje drame, ki spremlja ustanavljanje urada za ...

DiTjlBYXkAEGfrn Necenzurirano

Afera "non-paper": Janšev molk, ki pove vse ...

Filip 2017 2 Odkrito.si

Domnevne afere in ostri jezik kraljičinega moža

ida zupančič, mati Tare Zupančič Njena.si

Ta mladostna lepotica je mati Tare Zupančič

Čas priprave:

Skupni čas 3 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g moka
2 žlički pecilni prašek
1 žlička sol
1 žlica naribana lupina grenivke
150 g sladkor
1 vrečka vaniljin sladkor
2 kosa jajci
80 ml olje
180 ml grški jogurt
120 ml sveže iztisnjen sok grenivke
1 žlica mak1
50 g sladkor v prahu

Opis

Osvežilno pecivo posebnega okusa.

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Podolgovat pekač obložite s papirjem za peko, tako da sega čez robove. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

S prsti zmešajte sladkor in lupinico grenivke. Mešajte, da se sladkor začne sprijemati v kepice in postane zelo aromatičen. Dodajte jajci, olje in vaniljin sladkor ter z električnim mešalnikom pri visoki hitrosti stepajte približno 4 minute, da mešanica naraste. Hitrost znižajte na najnižjo in umešajte polovico mešanice suhih sestavin. Nato umešajte 180 ml jogurta in nato še preostale sestavine, 70 ml soka grenivke in mak. Testo prestavite v pripravljen pekač in ga gladko poravnajte.

V ogreti pečici ga pecite od 50 do 60 minut, dokler površina ni zlato rjava in ko izvlečete čist zobotrebec, ki ga zapičite v sredino peciva. Pečeno pecivo s pekačem vred prestavite na rešetko. Z leseno paličico ga na gosto prebodite in premažite s preostalim sokom grenivke. Pustite ga počivati 15 minut, nato ga s pomočjo papirja dvignite iz pekača. Papir odstranite in pecivo na rešetki popolnoma ohladite.

Zmešajte sladkor v prahu, 1 žlico jogurta in ščepec soli v gladko gosto tekočo pasto. Po potrebi dodajte še malce vode. Glazuro prelijte čez pecivo, potresite z makom in pustite, da se glazura strdi (približno 30 minut).