dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 18. junija

assange2-reuters Petisvet.si

Smrtna kazen za novinarstvo

Rovan Svet24.si

Jože Rovan: »To ni smola, to je nepripravljenost...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

Čas priprave:

Skupni čas 3 h

Tip jedi:

Tip jedi Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
200 g moka
2 žlički pecilni prašek
1 žlička sol
1 žlica naribana lupina grenivke
150 g sladkor
1 vrečka vaniljin sladkor
2 kosa jajci
80 ml olje
180 ml grški jogurt
120 ml sveže iztisnjen sok grenivke
1 žlica mak1
50 g sladkor v prahu

Opis

Osvežilno pecivo posebnega okusa.

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Podolgovat pekač obložite s papirjem za peko, tako da sega čez robove. V skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.

S prsti zmešajte sladkor in lupinico grenivke. Mešajte, da se sladkor začne sprijemati v kepice in postane zelo aromatičen. Dodajte jajci, olje in vaniljin sladkor ter z električnim mešalnikom pri visoki hitrosti stepajte približno 4 minute, da mešanica naraste. Hitrost znižajte na najnižjo in umešajte polovico mešanice suhih sestavin. Nato umešajte 180 ml jogurta in nato še preostale sestavine, 70 ml soka grenivke in mak. Testo prestavite v pripravljen pekač in ga gladko poravnajte.

V ogreti pečici ga pecite od 50 do 60 minut, dokler površina ni zlato rjava in ko izvlečete čist zobotrebec, ki ga zapičite v sredino peciva. Pečeno pecivo s pekačem vred prestavite na rešetko. Z leseno paličico ga na gosto prebodite in premažite s preostalim sokom grenivke. Pustite ga počivati 15 minut, nato ga s pomočjo papirja dvignite iz pekača. Papir odstranite in pecivo na rešetki popolnoma ohladite.

Zmešajte sladkor v prahu, 1 žlico jogurta in ščepec soli v gladko gosto tekočo pasto. Po potrebi dodajte še malce vode. Glazuro prelijte čez pecivo, potresite z makom in pustite, da se glazura strdi (približno 30 minut).