Jelenova pečenka z rdečo omako in riževimi ocvrtki

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jelenova pečenka z rdečo omako in riževimi ocvrtki
Sestavine
Št. oseb
jelenovega stegna v kosu (lahko zamrznjenega)
večje čebule
korenčka
gomoljne zelene
brinovih jagod
olja
rdečega vina
soli in popra
jagodičevja (zamrznjenega)
(1 skodelica) drobnejšega okroglozrnatega riža
jajc
parmezana (1 mala vrečka)
drobtin

Opis

Martinova pojedina - jelenovo stegno, brinove jagode, rdeče vino, riž...

Priprava

Meso položimo v pekač, dodamo na kockice narezano čebulo, korenček in zeleno, brinove jagode, 3 žlice olja in vino. V pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo 1 uro, vmes meso posolimo in popramo ter ga večkrat obrnemo.

Medtem ko se meso peče, riž skuhamo v slani vodi. Ko se malo ohladi, primešamo stepeni jajci in parmezan. Nato iz riževe zmesi oblikujemo manjše kockice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.

Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača in damo na toplo. Omaki z zelenjavo z dna pekača dodamo jagodičevje in vse pretlačimo, da dobimo rdečo omako. Nazadnje pečenko narežemo in postrežemo z riževimi ocvrtki in rdečo omako.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.