|
jelenovega stegna v kosu (lahko zamrznjenega) |
|
večje čebule |
|
korenčka |
|
gomoljne zelene |
|
brinovih jagod |
|
olja |
|
rdečega vina |
|
soli in popra |
|
jagodičevja (zamrznjenega) |
|
(1 skodelica) drobnejšega okroglozrnatega riža |
|
jajc |
|
parmezana (1 mala vrečka) |
|
drobtin |
Martinova pojedina - jelenovo stegno, brinove jagode, rdeče vino, riž...
Meso položimo v pekač, dodamo na kockice narezano čebulo, korenček in zeleno, brinove jagode, 3 žlice olja in vino. V pečici, ogreti na 180 stopinj, pečemo 1 uro, vmes meso posolimo in popramo ter ga večkrat obrnemo.
Medtem ko se meso peče, riž skuhamo v slani vodi. Ko se malo ohladi, primešamo stepeni jajci in parmezan. Nato iz riževe zmesi oblikujemo manjše kockice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.
Ko je meso pečeno, ga vzamemo iz pekača in damo na toplo. Omaki z zelenjavo z dna pekača dodamo jagodičevje in vse pretlačimo, da dobimo rdečo omako. Nazadnje pečenko narežemo in postrežemo z riževimi ocvrtki in rdečo omako.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.