Jogurtova strjenka z jagodami in rabarbaro

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jogurtova strjenka z jagodami in rabarbaro
Sestavine
Št. oseb
pasirane skute
tekočega jogurta
sladkorja
nastrgane limonine lupinice
(zvrhane) želatine v prahu
jagod
stebel rabarbare
pistacij ali mandljevih lističev za okras

Opis

pasirana skuta, sladkor, rabarbara, jagode...

Priprava

Rabarbaro olupimo in narežemo na koščke. V majhni količini vode jo s 4 žlicami sladkorja dušimo 4 minute. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Skuto, jogurt, 4 žlice sladkorja in limonino lupinico zmešamo. Želatino in nekaj žlic vode pustimo stati 5 minut, da nabrekne, nato jo na blagem ognju stopimo in vmešamo v jogurtovo zmes. Razdelimo jo v skledice, ki smo jih oplaknili z mrzlo vodo, in damo za najmanj 1 uro v hladilnik, da se strdi.

Jagode očistimo in narežemo. Strjenko zvrnemo na krožničke, obložimo z jagodami in rabarbaro ter potresemo z nasekljanimi pistacijami ali mandljevimi lističi.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.