|
pasirane skute |
|
tekočega jogurta |
|
sladkorja |
|
nastrgane limonine lupinice |
|
(zvrhane) želatine v prahu |
|
jagod |
|
stebel rabarbare |
|
pistacij ali mandljevih lističev za okras |
pasirana skuta, sladkor, rabarbara, jagode...
Rabarbaro olupimo in narežemo na koščke. V majhni količini vode jo s 4 žlicami sladkorja dušimo 4 minute. Nato odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Skuto, jogurt, 4 žlice sladkorja in limonino lupinico zmešamo. Želatino in nekaj žlic vode pustimo stati 5 minut, da nabrekne, nato jo na blagem ognju stopimo in vmešamo v jogurtovo zmes. Razdelimo jo v skledice, ki smo jih oplaknili z mrzlo vodo, in damo za najmanj 1 uro v hladilnik, da se strdi.
Jagode očistimo in narežemo. Strjenko zvrnemo na krožničke, obložimo z jagodami in rabarbaro ter potresemo z nasekljanimi pistacijami ali mandljevimi lističi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.